Bergen Hjelper Ukraina
 

Hjelp oss med å hjelpe ukrainske krigsofre!

 

 

Tidlig om morgenen den 24. februar 2022 våknet verden til nyheten om at Russland hadde satt i gang en fullskala invasjon av Ukraina. Alle illusjoner om et fredelig Europa ble brutt.

Allerede 28. februar var aksjonen i Fyllingsdalen Teater i gang. All annen aktivitet på huset ble innstilt, og teateret ble i praksis omgjort til en innsamlingssentral. Hundrevis av frivillige pakket fra morgen til kveld. Ila. tre dager ble det besluttet å sende to busser til den polsk-ukrainske grense for å hente flyktninger, og det ble samtidig bestilt en semitrailer for å frakte alt utstyret som var samlet inn. Mat, medisiner, klær, bleier, batterier, og mye mer. Responsen fra bergenserne var overveldende. Tusenvis av mennesker kom innom teaterbygget med donasjoner, og næringslivet stilte opp for å dekke reisekostnader. Vi forstod på ingen måte omfanget av det vi hadde initiert på det tidspunktet – men vi forstod alvoret og relevansen.

Sammen med Tide Buss AS evakuerte vi 70 flyktninger 8.mars. Med på bussene hadde vi et enestående team bestående av fire sjåfører, to helsearbeidere og to tolker. Nyheter, Flyktningehjelp | Her har de akkurat flyktet over grensen: – Vi måtte dra fra foreldrene våre (ba.no).

Siden den gang har Fyllingsdalen Teater med partnere stått for et av landets mest omfattende private hjelpeinitiativ. Til nå har det blitt 15 turer med ca. 250 tonn nødhjelp med en estimert verdi på over 15 mill. NOK. Det utgjør en «prosesjon» på ca. 300 meter med trailere og biler – og en tilbakelagt en distanse som tilsvarer 1 ½ gang rundt jorden.

Tre feltambulanser, én ambulanse importert fra USA, én donert buss, 220 nødaggregat, ca. 3.000 skole-PCer, mengder av medisinsk utstyr, klær, mat og brannteknisk utstyr.

For transport videre benytter vi ukrainske transportselskap, da støtter vi i tillegg det lokale næringslivet i Ukraina. Alt innsamlet utstyr doneres til frivillige organisasjoner i Ukraina som sørger for effektiv videredistribusjon, med svært god dokumentasjon på at alt innsamlet utstyr når fram dit det skal.

Vårt initiativ er, og forblir, 100% dugnadsdrevet – og alle innsamlede midler benyttes til å dekke kostnader til transport og nødvendige innkjøp. Hjelpebehovet er fortsatt enormt, og vi ber derfor om støtte til å kunne fortsette innsatsen fremover.

Støttespillere:

Sparebanken Vest, Fana Sparebank, Sbanken, Tide Buss AS, Norengros, Bjørkhaug Arbeidsfellesskap, Teknisk industrivern.

Samarbeidspartnere:

Cirkus Agora AS, Laksevåg hjelper Ukraina, Magneten Frivilligsentral, Bømlo Frivilligsentral, Kvinnherad frivilligsentral, Åsane Frivilligsentral.

Prosjektet 2023-2024: Enkelt å hjelpe!

Det er en enorm vilje blant den norske sivilbefolkningen til å bidra med humanitært arbeid for Ukraina. Prosjektet vårt legger til rette for nettopp dette – at «alle» skal kunne bidra uavhengig av størrelsen på egen lommebok. Mange velger å jobbe frivillige for prosjektet, og tusenvis av vestlendinger har donert klær, mat, penger, soveposer, liggeundelag og medisinsk utstyr. Vår aksjon har innsamling av varer hver uke hele året, noe som blir annonsert både på Facebook og på nettsiden www.bergenhjelperukraina.no

Støtt spleisen vår: https://www.spleis.no/project/346645

Kontakt

Cecilie

+47 - 40 55 36 08

cecilie@bergenhjelperukraina.no

Her finner du oss :)